עוף בבירה וריזוטו \\ ניסי גולדרייך

חיה ספיר No Comments on עוף בבירה וריזוטו \\ ניסי גולדרייך

לבירה בבישול יש טעם מיוחד, האלכוהול מתפרק ומשאיר ארומה מיוחדת גם אם אתם לא שותים בירה! אחרי המתכון הזה אתם כבר תחשבו עליו אחרת…. הנה המתכון הכי מיוחד לעוף רך בבירה ובצלים מקורמלים לצד תבשיל ריזוטו בציר עוף

17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מרכיבים:
5 כרעיים מחולקים ללא עור
3 בצלים פרוסים
5 שיני שום
פטרוזיליה קצוצה
בזיליקום קצוץ
כף מלח גס
כפית בהרט
כפית קימל
כפית כמון
כפית כורכום
כף שטוחה פפריקה מעושנת
3 כפות סילאן
כפית פלפל שחור גרוס
250 מ"ל בירה שחורה
250 מ"ל מים רותחים
שמן זית איכותי

לאורז ריזוטו:
2 כוסות אורז עגול (כוס של 240 מ"ל)
כוס של ציר עוף
2 כוסות מים רותחים
כף מלח גס

הכנה:
1 בסיר סוטאז' רחב מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה יפה ומוסיפים את התבלינים עם עוד קצת שמן זית ומערבבים
2 מוסיפים את העוף ומטגנים טוב מכל הכיוונים תוך כדי ערבוב מדי פעם
3 מוסיפים את העלים הקצוצים ומערבבים
4 מוסיפים את הבירה והסילאן ומערבבים ומביאים לרתיחה
5 מוסיפים את המים הרותחים ומורידים לאש נמוכה ומבשלים שעה

להכנת הריזוטו:
1 משרים את האורז במים עם כף מלח גס חצי שעה, שוטפים ומסננים
2 מחממים סיר ושופכים אליו את האורז ומוסיפים כוס מהמים שהתבשל בו העוף ומבשלים על אש בינונית ומדי פעם מערבבים עד שהתאדו המים ושוב מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים מדי פעם עד שהמים מתאדים ושוב מוסיפים עוד כוס מים רותחים ומורידים לאש נמוכה ומבשלים עד שהאורז רך במידה הרצויה
3 מתבלים במעט מלח במידת הצורך

מגישים את הריזוטו לצד העוף עם נבטים וטבעות בצל ירוק וזיגוג של טחינה גולמית למי שאוהב



0 תגובות